Nagerechten

Crème Brulee


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 300 ml. melk
  • 200 ml. room
  • 1 kaneelstokje
  • reepjes schil van 1 citroen
  • 5 eidooiers
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 snuifje zout
  • 80 g. suiker
  • 4 eetlepels bruine suiker om te garneren
  • speculaaskruiden

Bereiding:

  • De melk met de room, het kaneelstokje en de reepjes citroenschil aan de kook brengen.
  • De pan van het vuurzetten en 20 minuten laten trekken met wat speculaaskruiden.
  • Het kaneelstokje en de citroenreepjes uit de pan halen.
  • Intussen de eidooiers, het maïszetmeel, het zout en de suiker in een kom doen en met een garde tot schuim kloppen.
  • De melk weer aan de kook brengen en onder voortdurend roeren met de ei-massa vermengen.
  • Alles in de pan doen en al roerend op een laag vuur aan de kook brengen.
  • Zodra de crème zo dik is dat ze op de rug van een lepel blijft liggen, 6 vormpjes vullen en op een koude plaats zetten.
  • Een half uur voor het serveren de crème met de bruine suiker gelijkmatig bestrooien.
  • Met een brander de suiker karameliseren.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green