Nagerechten

Sinaasappelroom


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 125 g. room
  • 60 ml. citroensap
  • 110 g. suiker
  • 2 eieren
  • 2½ blad gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 cl. sinaasappellikeur
  • 125 ml sekt
  • sinaasappels
  • fijngehakte noten

Bereiding:

  • Eieren scheiden, vanillestokje voorzichtig opensnijden en het merg eruit krabben.
  • Sekt, citroensap, 60 g. suiker, vanillemerg en de eidooiers opkoken, van het vuur nemen en door een zeef passeren.
  • Gelatine uit het koude water, uitknijpen, onder de massa roeren en laten afkoelen.
  • Eiwit met 50 g. suiker tot een crèmige vaste sneeuw kloppen.
  • De room kloppen.
  • Beiden onder de sinaasappel crème spatelen, voorzichtig en niet te hard, want het moet luchtig blijven.
  • In de koeling laten opstijven.
  • Sinaasappels schillen en in partjes snijden. 15 minuten in de sinaasappellikeur leggen.
  • Serveren met notenroom (fijngehakte noten over de room strooien) en roomijs.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green