Nagerechten

Tiramisu met aardbeien


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 100 ml. slagroom
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g. mascarpone
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • scheutje cointreau
  • 1½ dl. sterke koffie, afgekoeld
  • ½ pakje lange vingers
  • 250 g. aardbeien
  • cacaopoeder

Bereiding:

  • Klop de slagroom stijf en laat nog wat opstijven in de koeling.
  • Klop de eierdooiers met de suikers in een kom au bain-marie op tot een lichtgele luchtige massa.
  • Laat het afkoelen.
  • Meng er de mascarpone, de geklopte slagroom, het citroensap en de kaneel doorheen.
  • Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Bedek een ondiepe, vierkante schaal met bakpapier.
  • Laat het bakpapier aan twee randen wat langer, zodat de tiramisu er in zijn geheel uit kan worden genomen.
  • Meng het scheutje cointreau door de koude koffie.
  • Doop de lange vingers goed in de koffie en leg een laagje in de schaal.
  • Schep het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het mooi glad.
  • Zet de tiramisu tot het gebruik in de koelkast.
  • Haal de tiramisu aan het bakpapier ui de schaal, bestrooi met cacaopoeder en snijd de taart met een heet mes in stukken.
  • (Maak het mes na elk stuk schoon met warm water om mooie strakke stukken te krijgen). Garneer de taartjes met aardbeien.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green