Nagerechten

Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit


(voor 4 personen)

Ingredienten crème:

  • 6 eetlepels suiker
  • ½ citroen
  • 450 ml. melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 ei
  • 200 ml. geslagen room
  • mespuntje zout

Ingredienten krokant:

  • 100 g. suiker
  • 40 g. amandelen, grof gehakt
  • paar chilivlokken

Ingredienten knapperig exotisch fruit:

  • 3 babybananen
  • 2 papayas
  • 3 passievruchten
  • 1 mango
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • ½ bakje frambozen
  • ½ bakje aardbeien

Bereiding crème:

  • Maak een karamel van suiker en wat citroensap in een hete pan.
  • Voeg 200 ml. melk toe en laat opkoken tot de karamel is opgelost.
  • De rest van de melk met het ei, de maïzena en het mespuntje zout goed verroeren en bij de warme melk voegen.
  • Niet laten koken.
  • Het geheel zeven en laten afkoelen.
  • Room kloppen met de eetlepel suiker en onder de crème spatelen.
  • In bakjes of glazen vullen.

Bereiding krokant:

  • Maak weer een karamel.
  • Voeg de grof gehakte amandelen toe.
  • Meng het geheel en laat afkoelen.
  • Daarna grof hakken en met de chilivlokken op de crème strooien.

Bereiding krokant:

  • Fruit in niet te grote en niet te kleine stukjes snijden, behalve de passievrucht.
    Limoensap met poedersuiker mengen en de vruchten (behalve de passievrucht) ermee marineren.
    In glas of op bord dresseren.
    Lepel de passievrucht uit de schil en verdeel dit over het fruit.

 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green