Nagerechten

Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint




Ingredienten:

  • 260 g. suiker
  • 2 rabarber
  • 150 g. zachte boter
  • 50 g. poedersuiker
  • 4 eieren
  • 4 citroenen
  • 100 g. meel
  • 50 ml. witte wijn
  • 20 g. maïzena
  • boter om in te vetten
  • snufje zout
  • nepvulling (spliterwten)
  • 4 mintblaadjes

Bereiding:

  • Oven op 190ºC hete lucht zetten.
  • Rabarber schillen, in suiker gaarkoken.
  • Afgieten. Daarna pureren.
  • Eventueel wat suiker toevoegen. Laten afkoelen.
  • Voor het deeg 1 ei scheiden.
  • Schil van 1 citroen zesteren.
  • 100 g. boter met de poedersuiker, eigeel, snufje zout, citroensap en het meel tot een glad deeg kneden.
  • In vershoudfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.
  • Taartvormpjes met boter inwrijven, deeg uitrollen en in kleine rondjes van 12 cm. doorsnee leggen.
  • Deeg in de vormpjes leggen, randen aandrukken en overhangend deeg afsnijden.
  • Met bakpapier beleggen en de nepvulling erop leggen.
  • In de het midden van de voorverwarmde oven 10 minuten blindbakken.
  • Dan de vulling en het bakpapier verwijderen.
  • Nog 5 minuten nabakken en laten afkoelen.
  • Voor de vulling de overige citroenen fijn raspen, uitpersen en 120ml. sap afmeten.  
  • De overige eieren scheiden en het eiwit in de koeling zetten.
  • 150 g. suiker en de rest van de boter in een pan doen, citroenrasp en sap toevoegen en opkoken.
  • De maïzena met witte wijn aanroeren, bij het citroenmengsel voegen en onder roeren opkoken.
  • Het citroenmengsel op de bodempjes verdelen en af laten koelen.
  • Eiwit stijfkloppen in een vetvrije kom. Rest van de suiker beetje bij beetje toevoegen.
  • De crème op de taartjes spuiten tot ze helemaal vol zijn.
  • Bruineren met een brander.
  • Taartje van te voren uit de vorm halen en op het bord serveren met de rabarber en een blaadje mint.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green