Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
Ingredienten:
- 260 g. suiker
- 2 rabarber
- 150 g. zachte boter
- 50 g. poedersuiker
- 4 eieren
- 4 citroenen
- 100 g. meel
- 50 ml. witte wijn
- 20 g. maïzena
- boter om in te vetten
- snufje zout
- nepvulling (spliterwten)
- 4 mintblaadjes
Bereiding:
- Oven op 190ºC hete lucht zetten.
- Rabarber schillen, in suiker gaarkoken.
- Afgieten. Daarna pureren.
- Eventueel wat suiker toevoegen. Laten afkoelen.
- Voor het deeg 1 ei scheiden.
- Schil van 1 citroen zesteren.
- 100 g. boter met de poedersuiker, eigeel, snufje zout, citroensap en het meel tot een glad deeg kneden.
- In vershoudfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.
- Taartvormpjes met boter inwrijven, deeg uitrollen en in kleine rondjes van 12 cm. doorsnee leggen.
- Deeg in de vormpjes leggen, randen aandrukken en overhangend deeg afsnijden.
- Met bakpapier beleggen en de nepvulling erop leggen.
- In de het midden van de voorverwarmde oven 10 minuten blindbakken.
- Dan de vulling en het bakpapier verwijderen.
- Nog 5 minuten nabakken en laten afkoelen.
- Voor de vulling de overige citroenen fijn raspen, uitpersen en 120ml. sap afmeten.
- De overige eieren scheiden en het eiwit in de koeling zetten.
- 150 g. suiker en de rest van de boter in een pan doen, citroenrasp en sap toevoegen en opkoken.
- De maïzena met witte wijn aanroeren, bij het citroenmengsel voegen en onder roeren opkoken.
- Het citroenmengsel op de bodempjes verdelen en af laten koelen.
- Eiwit stijfkloppen in een vetvrije kom. Rest van de suiker beetje bij beetje toevoegen.
- De crème op de taartjes spuiten tot ze helemaal vol zijn.
- Bruineren met een brander.
- Taartje van te voren uit de vorm halen en op het bord serveren met de rabarber en een blaadje mint.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten