Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 150 g. pure couverture
- 80 g. zachte boter
- 3 eieren
- zout
- 25 g. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml. slagroom
Ingrediënten gemberrolletjes met kardemomcrème (10 stuks):
- 55 g. boter
- 55 g. lichte rietsuiker
- 55 g. golden syrup of ahornsiroop
- 55 g. patentbloem
- ½ theelepel citroensap
- 150 ml. slagroom
- ¼ theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereiding:
- Smelt de couverture au bain-marie en voeg al roerende de boter toe.
- Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met een snufje zout.
- Voeg beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.
- Klop de slagroom lobbig.
- Spatel de eiwitten door de chocolade en spatel daarna de room erdoor.
- Verdeel de mousse over 4 coupes of in een schaaltje (maak dan canelles) en laat 10 minuten opstijven.
Bereiding gemberrolletjes met kardemomcrème:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de boter, suiker, de syrup en gemberpoeder op een laag vuur totdat het stroperig wordt.
- Haal van het vuur en roer de bloem en het citroensap erdoor.
- Schep steeds 5 theelepels van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat ruimte ertussen want de koekjes worden 2x zo groot.
- Bak in ± 15 minuten goudbruin.
- Rol de warme koekjes op, zodat een rolletje ontstaat.
- Gebruik hierbij bv. de steel van een houten lepel.
- Klop de room stijf en roer de kardemompoeder erdoor.
- Spuit de crème in de afgekoelde rolletjes.
- Garneer met ijs en wat fruit.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten