Nagerechten

Gebakken appel en appelchips met roomijs *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 5 elstar appels
  • 30 g. boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 dl. Calvados
  • 1 l. roomijs

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 100°C.
  • Voor de appelchips 1 appel wassen en vanaf het steeltje in dunne plakjes schaven (16 stuks).
  • Appelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ca. 90 minuten in de oven laten drogen tot ze krokant zijn.
  • Appelchips voorzichtig uit de oven nemen en op een bord laten afkoelen.
  • Overige appels schillen. Klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
  • In een koekenpan de boter smelten.
  • Appelpartjes en suiker toevoegen en 2 minuten bakken.
  • Calvados in de pan schenken en de appels in nog 2-3 minuten gaar laten worden.
  • Appelpartjes op 4 borden rangschikken.
  • Grote bol roomijs in het midden scheppen.
  • In elke bol roomijs 3 appelchips steken.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green