Nagerechten

Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).


(voor 4 personen)

Ingrediënten soufflé:

3 eieren
50 g. suiker
200 g. kwark (20%)
¼ vanillestokje
½ sinaasappel, raspen
½ citroen, raspen
soufflé vormpjes
  • 3 eieren
  • 50 g. suiker
  • 200 g. kwark (20%)
  • ¼ vanillestokje
  • ½ sinaasappel, raspen
  • ½ citroen, raspen
  • soufflé vormpjes

Ingrediënten rabarber:

3 eieren
50 g. suiker
200 g. kwark (20%)
¼ vanillestokje
½ sinaasappel, raspen
½ citroen, raspen
soufflé vormpjes
  • 3 stangen rabarber
  • 400 g. suiker
  • 110 ml. water
  • 20 frambozen
  • 1 plak gember
  • ½ vanillestokje
  • ½ sinaasappel, geraspt
  • kaneel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. 
  • Scheid de eieren. 
  • Klop het eiwit met de suiker op. 
  • Vermeng de kwark met het eigeel. 
  • Het uitgeschraapte vanillestokje, de sinaasappelrasp en de citroenrasp voorzichtig onder de kwarkmassa mengen. 
  • Dan het mengsel voorzichtig met de eiwitmassa mengen en in de voorbereide soufflévormpjes vullen. 
  • Het geheel in de voorverwarmde oven au bain-marie (vorm gevuld met warm water en daarin de gevulde vormpjes) zetten. 
  • Baktijd ± 15 minuten.

Bereiding rabarber:

  • Oven op 150°C voorverwarmen. 
  • Maak de rabarber schoon en snijd ze in schuine stukken. 
  • Verdeel ze over een bakblik. Het water met de suiker opkoken. 
  • De uitgeschraapte vanille, de sinaasappelrasp en wat kaneelpoeder toevoegen en samen met de frambozen op de rabarber gieten. 
  • Toedekken met folie of bakpapier en in de oven 20 minuten zacht smoren.
Verdeel de rabarber en de frambozen over de borden, zet de soufflé erbij met een bolletje citroenijs.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green