Nagerechten

Vanillefruit uit de oven met kokoscustard


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 nectarines
  • 4 perziken
  • 500 ml. water
  • 330 g. fijne kristalsuiker
  • 1 vanille stokje, open gesneden, zaadjes eruit geschraapt

Ingrediënten kokoscustard:

  • 300 ml. kokosroom (dikke kokosmelk)
  • 300 ml. koefond (melk)
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 5 grote scharreleidooiers
  • 110 g. fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels maïzena, gezeefd
  • snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 170ºC.
  • Leg de nectarines en perziken in een diepe ovenschaal.
  • Breng  het water met de suiker, het vanillestokje en de zaadjes op middelhoog vuur aan de kook en roer om de suiker op te lossen.
  • Neem van het vuur en schenk de suikerstroop voorzichtig over het fruit.
  • Zet 25 minuten in de oven tot het fruit zacht is.
  • Doe intussen voor de kokoscustard de kokosroom, de koefond en het vanillearoma in een steelpan op middelhoog vuur en breng het mengsel al roerend in 4-5 minuten tot net tegen de kook aan.
  • Doe intussen de eidooiers, suiker, maïzena en een snufje zout in een kom.
  • Klop 3 minuten met een elektrische mixer tot het mengsel dik en lichtgeel is.
  • Klop het hete kokosroom-mengsel er geleidelijk doorheen, schenk alles in een schone pan en zet deze op laag vuur.
  • Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren met een houten lepel, tot de custard dik genoeg is om aan de achterkant van de lepel te blijven hangen.
  • Serveer het fruit warm of gekoeld.
  • Besprenkel met de kokoscustard.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green