Voorgerechten

Gemarineerde garnalen met komkommerspaghetti en tomatencoulis


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 12 grote garnalen, met kop en staart 
  • 2 komkommers 
  • 300 g. kleine struiktomaatjes 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 sjalotjes 
  • 60 g. tomatenketchup 
  • 3 eetlepels tomaten puree 
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • 5 theelepels Dijon mosterd 
  • 3 eetlepels sherryazijn 
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn 
  • 30 ml. ahornsiroop olijfolie om aan te bakken 
  • boter om af te bakken 
  • tabasco om op smaak te brengen 
  • 1 knolletje gember 
  • 3 takjes dille 
  • 1 bosje gladde peterselie 
  • 1 bosje dragon wat suiker om op smaak te brengen 
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding:

  • Garnalen uit de schil halen, langs de rug opensnijden, darmkanaal verwijderen, wassen en drogen. 
  • Knoflook persen, verroeren met wat olijfolie en de ahornsiroop. 
  • De dragon en peterselie klein hakken. 
  • Sjalotjes klein snijden en erbij voegen. 
  • Het geheel op smaak brengen met wat peper en zout en hiermee de garnalen marineren. 
  • Halveer de komkommers, zaadlijsten verwijderen en de helften met schil in spaghettivorm snijden (lang). 
  • Het geheel licht zouten en laten uitdruppelen. 
  • De dille van de steel ontdoen, fijn snijden en met de mayonaise, crème fraîche, en de mosterd vermengen. 
  • Op smaak brengen met peper en zout. 
  • Het geheel onder de komkommerspaghetti roeren. 
  • Voor de tomatencoulis de tomaatjes ontvellen (heet water), in vieren delen en de zaadjes eruit halen. 
  • De tomatenketchup, de rest van de olijfolie en met de tomatenpuree mengen. 
  • De sherryazijn en de balsamicoazijn toevoegen en het geheel pureren. 
  • Passeren door een zeef en op smaak brengen met suiker, peper, zout en tabasco. 
  • De gember schillen en wat raspen. 
  • Niet te veel gember gebruiken en op het laatst pas toevoegen. 
  • De gemarineerde garnalen 3 à 4 minuten aan beide kanten grillen in de pan met wat boter. 
  • Dresseer de tomatencoulis op de borden, dan de opgerolde komkommerspaghetti en dan de garnalen. 
  • Eventueel met stokbrood serveren.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green