Voorgerechten

Flensjes met Old Amsterdam, ricotta en groene asperges


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 150 g. bloem (gezeefd)
  • 2 eieren
  • 300 ml. halfvolle melk
  • 60 g. gesmolten boter
  • wat extra boter
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 50 ml. water
  • wat zout
  • 18 stuks groene asperges
  • 375 g. ricotta
  • 125 g. vers geraspte Old Amsterdam
  • 3 eetlepels gehakte peterselie, kervel, dragon en bieslook

Bereiding:

  • Klop een glad beslag van de bloem, de 2 eieren en de halfvolle melk.
  • Klop de gesmolten boter door het beslag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk voor het bakken dun met wat extra boter.
  • Bak 12 flensjes.
  • Verwarm de oven op 185ºC. Kook de groene asperges in 1-2 minuten met wat zout beetgaar.
  • Spoel de asperges met koud water af en dep ze droog.
  • Meng de ricotta met de eierdooiers, 75 g. vers geraspte Old Amsterdam en de vers gehakte kruiden en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor het kaasmengsel.
  • Bestrijk de flensjes voor de helft met het kaasmengsel. Verdeel daarover de asperges en vouw de flensjes 2 keer dubbel.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrooi ze met 50 g. vers geraspte Old Amsterdam.
  • Gratineer de flensjes goudbruin in 5 minuten in het midden van de oven.
  • Garneer met extra tuinkruiden.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green