Voorgerechten

Kabeljauw met kerriesaus, gesmoorde komkommer en aardappel rösti


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. kabeljauw
  • 2eetlepels boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout

Bereiding Kabeljauw:

  • Oven op 100º C voorverwarmen.
  • Boter smelten en kerriepoeder toevoegen.
  • De pan van het vuur nemen en kort laten intrekken.
  • De kabeljauw in vingerdikke stukken snijden of met een ring uitsteken.
  • Zouten en op een bakplaat zetten. De ringen kabeljauw met kerrieboter bestrijken.
  • Met folie afdekken en in de oven glazig garen.

Ingrediënten voor de gesmoorde komkommers:

  • 2 sjalotjes
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 dl. bouillon
  • ½ kleine chilipeper
  • zout

Bereiding gesmoorde komkommers:

  • Sjalotjes en komkommer schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Sjalotjes met wat boter aanzetten, met witte wijn afblussen en wat laten inkoken.
  • Daarna de komkommer erbij doen en met bouillon minimaal bedekken.
  • 2 minuten op middel hitte smoren met de opengesneden chilipeper erbij.
  • Daarna zouten.

Ingrediënten voor de aardappel rösti:

  • 2 grote vaste aardappels
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel boter
  • bakpapier

Bereiding aardappel rösti:

  • Aardappels schillen, in reepjes snijden, wassen en drogen. In een pan met boter een dunne rösti leggen, met bakpapier bedekken en verzwaren met een
  • pan. Bij middel hoge hitte knapperig bakken. Omdraaien zodat beide kanten bruin worden.
  • Sap van de citroen en het raspsel van de citroenschil onder de crème fraiche mengen. Op smaak brengen met wat zout.

  • Kabeljauw op een diep bord leggen met komkommers en wat vocht dresseren.
  • Crème fraiche en de rösti boven op de kabeljauw leggen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green