Voorgerechten

Amandelknoflookcrème met serranoham en druivengelei


(voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g. slagroom
  • 100 g. melk
  • 50 g. gemalen amandelen
  • 4 eetlepels kalfsfond
  • zout en peper
  • 12 plakken serranoham, dun gesneden

Ingrediënten druivengelei:

  • ½ tros (blauwe) druiven
  • 150 g. suiker
  • 1 dl. water eventueel wat gelatine

Bereiding:

  • Pel en pers de knoflooktenen.
  • Verwarm de olijfolie in een diepe pan, zet het vuur laag en bak de knoflook 1 minuut zonder dat ze bruin wordt.
  • Voeg de slagroom, amandelen en de kalfsfond toe en breng tegen de kook.
  • Laat de “soep” op het allerlaagste vuur 30 minuten trekken.
  • Zeef de soep en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Laten afkoelen en daarna in de koelkast goed koud laten worden.
  • Verdeel de serranoham over 4 borden opgerold als puntzakjes.
  • Leg zet met de punten naar het midden van de borden op gelijke afstand en schep tussen de serranoham 3 lepels druivengelei.
  • Langs de serranoham wat amandelknoflookcrème serveren.

Bereiding druivengelei:

  • Suiker en water vermengen.
  • Druiven pellen. S
  • uiker, water en druiven aan de kook brengen.
  • Langzaam laten koken.
  • Wat laten inkoken.
  • Eventueel wat gelatine toevoegen


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green