Voorgerechten

Salade van parelhoenfilets met portdressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 parelhoenborst
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en gekookt en in plakken gesneden
  • 100 g. rucola
  • olijfolie

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bouillon
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel rode port
  • 4 eetlepels olie

Bereiding:

  • Meng met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie.
  • Giet de olie er langzaam, al roerend, bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de fijngesneden knoflook en sjalot eventjes in wat olie, maar laat ze niet verkleuren.
  • Voeg de schijfjes aardappel toe en laat ze eventjes meebakken.
  • Bak in een pan de parelhoenfilets in ca. 4 minuten.
  • Verdeel de rucola salade en de gebakken aardappels over 4 borden.
  • Snijd de filets in transjes en verdeel ze over de sla.
  • Schep de dressing er omheen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green