Voorgerechten

Niçoise taartje


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 4 kleine aardappels, gekookt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 320 g. verse tonijn, in dunne plakken gesneden
  • 2 uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode paprika’s, fijngesneden (julienne)
  • 4 theelepels kappertjes
  • 12 zwarte olijfjes zonder pit
  • 4 tomaten, in vieren gesneden
  • 4 eieren
  • peper, zout
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200ºC.
  • Snijd het midden uit een plakje bladerdeeg, zodat je een rechthoekige rand overhoudt van 3 cm.
  • Plak deze rand met wat water op het andere plakje bladerdeeg en bak in 10 minuten goudbruin in de oven zodat er een bakje ontstaat.
  • Meng alle ingrediënten, behalve het ei, door elkaar en leg in het bakje.
  • Breek daarover het ei en zet het geheel terug in de oven.
  • Bak weer ± 10 minuten tot het ei gaar is.
  • Serveer er wat Parmezaanse kaas bij.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green