Voorgerechten

Perensalade met gorgonzoladressing en parmaham


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderie
  • 75 g. walnoten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vloeibare honing klontje boter
  • 50 g. gorgonzola
  • 2 handperen
  • 3 eetlepels honing
  • wat gemengde sla
  • 8 plakken parmaham

Bereiding:

  • Maak de wortel en de bleekselderie schoon en snijd ze in dunne reepjes.
  • Klop het citroensap, 1 theelepel honing en de gorgonzola in een blender tot een gladde dressing.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verhit de boter en bak de schijfjes peer bruin.
  • Meng 3 eetlepels honing erdoor.
  • Vermeng de sla, wortel en bleekselderie met de dressing.
  • Schep noten en peer er boven op. Verdeel de parmaham over de vier borden.
  • Eventueel wat Parmezaanse kaas eroverheen raspen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green