Voorgerechten

Gerookte eendenborstsalade met sinaasappelgelei *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 eetlepels azijn
  • 50 ml. olijfolie
  • ½ sjalot, fijngesneden
  • ½ eetlepel fijngesneden peterselie
  • 4 g. gelatineblaadjes
  • 250 ml. sinaasappelsap
  • 20 g. suiker
  • 125 g. gemengde sla
  • 260 g. eendenborst, in dunne plakjes gesneden

Bereiding:

  • Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs, al roerend, de olie erbij en daarna de gesneden sjalot met de peterselie.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 minuten.
  • Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze is opgelost.
  • Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur in de koelkast afkoelen.

  • Meng de sla met de dressing.
  • Verdeel de salade en de plakjes eendenborst over de borden.
  • Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm. en verdeel ze over de salade.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green