Voorgerechten

Zalm-komkommertartaar


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 komkommer
  • 1 theelepel zout
  • 400 g. zalmfilet zonder vet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 augurk, fijngehakt of  3 cornichons
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper, zout

Bereiding:

  • Schil de komkommer in de lengte zodat je donkere en lichte strepen krijgt.
  • Snijd daarna in dunne plakjes.
  • Doe de plakjes komkommer in een kom en schep er 1 theelepel zout door en laat 30 minuten in de koeling staan om het vocht te onttrekken.
  • Snijd de zalm in dunne repen.
  • Snijd deze fijn en verwijder eventuele graatjes.
  • Schep de olijfolie, gehakte augurk, kappertjes, mosterd, citroensap, peterselie en bieslook voorzichtig door de zalm.
  • Op smaak brengen met wat peper en zout.

  • Komkommerplakjes uitdrukken.
  • Leg ze licht overlappend in een cirkel op elk bord.
  • Schep een bergje zalm in het midden en serveer er eventueel wat stokbrood bij.
  • Garneren met wat bieslook. 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green