Voorgerechten

Zoetzure cantharellen met kruidensalade en toastbrood


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. cantharellen
  • 1 sjalot
  • ½ teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 scheut balsamicoazijn
  • 1 scheut bouillon
  • 2 takjes tijm
  • ½ theelepel maïzena
  • zout, peper
  • 4 plakken spek voor chips

Ingredienten kruidensalade:

  • ½ bos kervel
  • ½ bos bladpeterselie
  • ½ bos tuinkers
  • ¼ bos rucola
  • ½ bos zuring
  • ½ theelepel scherpe mosterd
  • scheut wijnazijn
  • bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • 4 plakken dun witbrood
  • 1 theelepel vloeibare boter
  • 1 mespuntje escargo kruiden

Bereiding:

  • Cantharellen in een pan zonder vet aanbakken.
  • Sjalotten en knoflook fijn snijden, met wat olie aanbakken en de suiker toevoegen.
  • Wat laten karameliseren en met balsamicoazijn en bouillon afblussen.
  • Tijm toevoegen, wat laten reduceren en kruiden met zout en peper.
  • Met de aangeroerde maïzena lobbig afbinden.
  • De cantharellen toevoegen.
  • De speklappen in de oven op 160ºC knapperig roosteren.
  • Brood met vloeibaren boter bestrijken, met escargo kruiden en zeezout bestrooien en in een voorverwarmde oven roosteren.
  • Alle kruiden schoonmaken en fijn plukken.
  • Van mosterd, azijn, bouillon, olijfolie en zout een vinaigrette maken en de kruiden hiermee marineren.
  • Cantharellen met vocht op de borden dresseren, met toast en spekjes garneren en dan de kruidensalade op de cantharellen draperen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green