Voorgerechten

Bonito a la Bilbaine (Bilbao stijl)


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 600 g. verse tonijn
  • ½ l. water
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml. witte wijn
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 1 laurier blad
  • 2 knoflook teentjes, in schijfjes
  • een paar peper korrels
  • 1 takje peterselie
  • schijfje ui
  • 2 hardgekookte eieren
  • ½ ui, versnipperd
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels augurkensap
  • 2 eetlepel gehakte augurk
  • sla, tomaat, komkommer
  • 100 ml mayonaise
  • 2 eetlepels tomatensaus

Bereiding:

  • Plaats een pan met water, zout, witte wijn, laurierblad, knoflook, peper, peterselie en schijfje ui op het vuur en breng aan de kook met de verse tonijn.
  • Zet laag en laat 5 minuten sudderen.
  • Haal de tonijn van het vuur en laat ze in het kookvocht afkoelen.
  • Haal daarna de vis uit de pan. Hak het ei fijn en vermeng het met de fijngehakte ui, de peterselie, de augurken, de kappertjes en het augurkensap.
  • Giet dit mengsel over de tonijn en serveer het op een garnituur van slabladeren, schijfjes tomaat en komkommer, vermengd met de mayonaise en tomatensaus.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green