Voorgerechten

Salade d’hiver avec une mousse au fromage de chèvre


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 wortels
  • 2 appels, klokhuis verwijderen en in vieren delen
  • 2 pastinaken
  • 2 eetlepels olie
  • 100 g. gerookt spek
  • 1 gekookt bietje, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 2 volle handen gemengde sla
  • peper en zout uit de molen

 

Ingrediënten voor de mousse:

 

  • 100 g. geitenkaas
  • 4 eetlepels melk
  • 125 ml. slagroom

 

 

Ingrediënten voor de vinaigrette:

  • 4 eetlepels zonenbloemolie
  • 2 eetlepels appelcider

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de wortels, appels en pastinaak in een grote braadslee.
  • Besprenkel de groenten met olie en bestrooi ze met zout.
  • Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Maak intussen de mousse.
  • Klop hiervoor de kaas met de melk tot een glad mengsel.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Voeg een kwart van de room toe aan de kaas en meng dit goed.
  • Schep dan de rest van de room erdoor met een spatel.
  • Doe de mousse in een spuitstuk van 1 cm. en leg dit tot gebruik in de koelkast.
  • Maak de vinaigrette door olie en cider te mengen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Bak, als de groenten bijna gaar zijn, het spek in een warme koekenpan knapperig.
  • Spuit kleine rondjes mousse willekeurig op grote borden.
  • Verdeel de geroosterde groenten en appels samen met de biet en de sla over de borden.
  • Leg het spek erover en besprenkel met de vinaigrette.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green