Voorgerechten

Lente groene salade met gepocheerd ei


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 12 plakken Seranno ham
  • 150 g. sugar snaps of peulen
  • 200 g. doperwten, vers of diepvries
  • 150 g. spekblokjes
  • 100 g. jonge spinazie bladeren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse sinaasappelsap
  • 4 eieren
  • peper en zout

 

Bereiding:

  • Blancheer de sugar snaps en de erwten 2 minuten in kokend water.
  • Spoel af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Bak de spekblokjes knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng alle groenten in een wijde schaal.
  • Maal er peper en zout over.
  • Voeg de spekjes toe.
  • Meng de mayonaise met het sinaasappelsap en breng op smaak met peper.
  • Meng de groenten er doorheen.
  • Verdeel de sla over de borden en leg 3 rozen van Serrano ham op ieder bord.
  • Pocheer de eieren en leg ze op de salade.

 

Pocheren:


Breng in een ruime pan water met een scheutje azijn tegen de kook aan. Breek een ei boven een kommetje. Roer in het water tot er een draaikolk ontstaat en laat het ei in het water glijden. Pocheer het ei ca. 4 minuten in het net niet kokende water en schep het met een schuimspaan uit de pan.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green