Voorgerechten

Salade met gebakken parmaham en gorgonzola


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 100 g. gemengde sla (waterkers, rucola, frisee)
  • 150 g. gorgonzola, in blokjes
  • 8 dunne plakjes parmaham
  • 100 g. pijnboompitten
  • 1 avocado, in reepjes

Ingrediënten voor de portdressing:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel port
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel bouillon
  • 200 ml. olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200 ºC.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten behalve de olijfolie met een staafmixer.
  • Giet de olie er langzaam bij totdat de dressing gaat binden.
  • Bak de parmaham op een rooster in de oven ongeveer 8 minuten bruin en knapperig.
  • Verdeel de sla over 4 borden en leg de blokjes kaas, pijnboompitten en reepjes avocado erop.
  • Giet de dressing erover en garneer met de parmaham.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green