Voorgerechten

Lamsgehakt in bladerdeeg


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 500 g. lamsgehakt
  • 1 ui
  • 300 g. spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g. boter
  • bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1/3 bosje peterselie
  • paar takjes tijm
  • oregano
  • zout, peper
  • bakpapier

Ingrediënten rode portsaus:

  • rode port
  • kalfsfond
  • kruiden

Bereiding:

  • Spinazie wassen, uit laten lekken en in zout water blancheren.
  • Knoflook en ui fijn snijden en in boter aanbakken. Peterselie fijnhakken.
  • In een schaal het lamsgehakt met 2 eieren, peterselie, oregano, tijm, peper en zout op smaak brengen.
  • Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 220º C (ventilatielucht).
  • Bladerdeeg lapjes overlappen en uitrollen.
  • De gehaktmassa op het deeg leggen.
  • In de lengte oprollen en met een vork inprikken.
  • Op bakpapier leggen en 15 minuten bakken.
  • 5 minuten voor het gaar is met een geklopt ei bestrijken.
  • Portsaus er bij serveren.

Bereiding rode portsaus:

  • Rode portsaus met kalfsfond indikken en op smaak brengen met wat kruiden.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green