Voorgerechten

Salade met blauwe kaas, pancetta, gebakken scampi’s en pijnboompitten *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 plakken gerookte pancetta of gerookt spek
  • 125 g. blauwe kaas, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 100 g. gemengde sla (waterkers, rucola, frisée)
  • 1 avocado, in schijfjes
  • zeezout en zwarte versgemalen peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 12 scampi’s
  • 2 eetlepels basilicum

Bereiding:

  • Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de pancetta aan beide kanten krokant.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Verkruimel de kaasblokjes met een vork in een kom.
  • Voeg 3 eetlepels olijfolie en citroensap toe.
  • Prak fijn en roer het met een staafmixer tot een romige massa.
  • Voeg naar smaak wat zout en flink wat peper toe.

  • Scampi’s peper en zouten.
  • Kruid ze met wat basilicum.
  • In een pan met wat olie beetgaar bakken.
  • De sla over vier borden verdelen.
  • De kaasdressing, de  avocado en de pancetta met de scampi’s verdelen over de borden.
  • Bestrooi het geheel met de geroosterde pijnboompitten.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green