Voorgerechten

Triage van Hollandse garnalen met een vismousse van zalm


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. Hollandse garnalen
  • 200 g. gerookte zalm
  • 4 stukjes verse zalm of kabeljauw
  • scheutje room
  • witte wijn
  • tomatenketchup
  • mayonaise
  • scheutje cognac
  • scheutje sherry
  • zout, peper
  • paar eetlepels mosterd met wat dille
  • rucola sla
  • 1 prei
  • wortel
  • 1 ui
  • 8 scampi’s, gepocheerd of gebakken

Bereiding:

  • Maak een cocktailsaus van de mayonaise, tomatenketchup, cognac en sherry.
  • Leg in een glaasje rucola sla met wat Hollandse garnalen en overgiet dit met een beetje cocktailsaus.
  • Maak een zalmbonbon: leg in een kopje wat huishoudfolie.
  • Leg de gerookte plakjes zalm uit en bestrijk ze met mosterddressing.
  • Vul de plakjes gerookte zalm met wat kabeljauw of zalmmousse.
  • Maak met de folie er een bolletje van.
  • Zet de zalmbolletjes in de koelkast tot ze wat opgestijfd is.
  • Voor het serveren de folie verwijderen.
  • Zet het glaasje met de garnalencocktail links op het bord.
  • In het midden de visbonbon. Plakjes gerookte zalm als roos draperen.
  • Besprenkel met mosterddille dressing. Vanuit de roos de scampi’s laten komen.
  • Eventueel met tomatenolijven brood serveren.

Bereiding vismousse:

  • Kabeljauwfilet of verse zalm pocheren met wat prei, wortel, ui, scheutje witte wijn en wat zout.
  • De vis fijnmalen in een keukenmachine. Op smaak brengen met wat zout en room.

 


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green