Voorgerechten

Salade met gegrilde inktvisjes en peperdressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. kleine inktvisjes, schoongemaakt
  • 500 g. groene asperges
  • 2 bosjes rucola
  • 1 groene peper, zaadjes verwijderen en in ringetjes snijden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Ingrediënten voor de peperdressing:

  • 200 ml. kwark
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van een ½ citroen
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden

Bereiding:

  • Klop voor de dressing de ingrediënten goed door elkaar.
  • Kook de asperges beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  • Meng de rucola met de peper en asperges en schep de olijfolie en de balsamicoazijn erdoor.
  • Smeer de inktvisjes in met olijfolie.
  • Maak een gril of koekenpan goed heet en bak ze ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn.

  • Verdeel de salade over 4 borden met de gebakken inktvisjes. Schep de dressing er omheen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green