Voorgerechten

Sarrano-ham met geitenkaas, appel en tijm


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 100 g. walnoten
  • 200 g. geitenkaas
  • 8 plakje Sarrano-ham
  • 4 appels (granny smith)
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetlepels boter
  • ½ krop eikenbladsla
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • vers gemalen peper

Bereiding:

  • Bereiding:Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan ca. 2 minuten.
  • Verdeel de geitenkaas in 4 stukken en strooi de walnoten erover.
  • Halveer de plakken Sarrano-ham en wikkel de geitenkaas met de walnoten er stevig in.
  • Bak de geitenkaaspakketjes op een laag vuur in een droge koekenpan knapperig aan.
  • Was de sla. Schil de appels en steek er bolletjes uit.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak op een matig vuur de appelbolletjes ca. 3 minuten.
  • Schenk de honing over de appelbolletjes en roer de tijm erdoor.
  • Verdeel de sla, geitenkaaspakketjes en appel met wat honingsaus over de 4 borden.
  • Bestrooi met versgemalen peper.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green