Voorgerechten

Poetes, sjwatte frens- mit gebakke eppel en kanieël


(voor ± 10 personen)

Ingredienten:

  • 2 l. bloed
  • 1 kg vlees en spek
  • enkele sneetjes gedroogd witbrood
  • peper, zout
  • kruidnagel
  • foelie
  • laurier
  • sjalotjes of 1 ui
  • 5 appels
  • kaneel
  • boter

Bereiding:

  • Slachtafval, zoals hart, kopvlees, oren, spek en staart gaarkoken.
  • De breu (kookvocht) bewaren.
  • Vlees fijn malen, mengen met de hete breu, peper, zout, kruidnagel, foelie, laurier en gekruimeld gedroogd witbrood.
  • Fijngehakte ui of sjalotjes toevoegen. Van het vuur nemen. Bloed toevoegen en afproeven.

  • Varkensdarmen uitwassen en doorblazen om te kijken of er geen lek inzit.
  • De hete brij in de darmen vullen. Darmen dichtbinden, tegen de kook aan in een grote ketel ± ½ uur gaar laten broeien.
  • Onder in de ketel een oud schoteltje leggen om kapot koken te voorkomen.
  • Het kookvocht mag persé geen kookbeweging maken!
  • Bloedworst voorzichtig uit het hete water halen en ophangen om te laten drogen.
  • Na ± 2 dagen zijn ze goed om gebakken te worden.

  • Bloedworst aan 2 kanten bakken.
  • Appels schillen, in partjes snijden en bakken.
  • Verdelen over de borden en kaneel over de appels strooien.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green