Voorgerechten

Kabeljauwpakketje met yoghurt, koriander en komijn


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels korianderblaadjes, grof gehakt
  • 1 extra takje koriander voor de garnering
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • t theelepel komijnzaadjes of ½ theelepel komijnpoeder
  • sap en rasp van een ½ kleine citroen
  • ½ rode ui, in flinterdunne ringen gesneden
  • 6 dikke stukken kabeljauwfilet à 100 g.
  • eventueel extra citroenpartjes voor erbij
  • sesamolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Knip van bakpapier 6 ruime stukken.
  • Meng de yoghurt met de gehakte koriander, de helft van de rode peper, komijnzaad, zout, versgemalen peper en citroensap en rasp. Verdeel de helft van de ui over de stukken bakpapier.
  • Bestrooi de visfilets licht met peper en zout, en wrijf ze aan één kant in met een deel van het yoghurtmengsel.
  • Leg de kabeljauwfilets met de ingestreken kant naar beneden op elk stuk bakpapier.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van het yoghurtmengsel en verdeel de rest van de ui er over heen.
  • Vouw de pakjes goed dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 120°C. Gaar de pakketjes op een bakplaat ± 35 minuten in het midden van de oven.
  • Garneer met de rest van de koriander, rode peper en eventueel citroenpartjes.
  • Sprenkel over elk pakketje een paar druppel sesamolie.
  • Serveer op voorverwarmde borden.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green