Voorgerechten

Zalmtartaar met een romige citroen-pesto *


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 200 g. gerookte zalm
  • 200 g. verse zalm
  • zout, peper uit de molen
  • cognac
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 vleestomaat
  • 125 ml. zure room (crème fraîche)
  • 1 citroen
  • 1 klein bosje dille
  • ringen

 

Bereiding:

  • Snijd de gerookte zalm fijn. Verse zalm van de graad ontdoen en pureren met de cutter (gehaktmolen).
  • Een paar takjes dille fijnsnijden en met de gerookte zalm en de zalmmousse vermengen.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop de dressing van 1 eetlepel limoensap, de mosterd, de honing en de olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Schep de dressing door de zalmtartaar.
  • Verdeel de zalmtartaar over de ringen en druk licht aan.
  • Dek de zalm af met vershoudfolie en zet ze tot het gebruik in de koelkast.
  • Ontvel de vleestomaat in kokend water, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in reepjes.
  • Roer de zure room met het citroensap.
  • Stort op ieder bord een zalmtartaar en schep wat citroenroom erom heen.
  • Garneer met de tomaat en de rest van de dille.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green