Voorgerechten

Serranoham met meloen, gembersiroop, verse vijgen en walnoten


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 60 g. walnoten
  • 100 g. verse vijgen
  • ½ meloen
  • 8 plakken serranoham
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 60 g. frisée
  • 4 takjes munt

Bereiding:

  • Frisée van de stronk afsnijden, wassen en uit laten lekken.
  • Meloen schillen en in blokjes snijden.
  • Vijgen halveren. Walnoten grof hakken.
  • De gewassen frisée op 4 borden verdelen.
  • De blokjes meloen en de gehalveerde vijgen over de borden verdelen.
  • Gembersiroop over de frisée schenken.
  • De 8 plakken serranoham over de borden verdelen en de gehakte walnoten er overheen strooien.
  • Garneren met een takje munt.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green