Voorgerechten

Viscarpaccio met roze peperkorrels


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • ½ teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 2 flinke theelepels gedroogde roze peperkorrels
  • 280 g. kabeljauwfilet in heel dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Neem 4 borden.
  • Wrijf elk bord goed in met knoflook.
  • Wikkel de peperkorrels in een dik stuk keukenpapier en plet ze een beetje met je handpalmen.
  • Laat de meeste bij voorkeur heel.
  • Leg de fijngesneden kabeljauwfilets op de borden.
  • De plakken mogen elkaar overlappen.
  • Druppel de olijfolie en het citroensap over elk bord en verdeel de peperkorrels over de borden.
  • Bestrooi eventueel met een snufje gedroogde peper en wat zout.
  • Laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur staan.
  • Wanneer de vis iets van kleur begint te veranderen, kan hij opgediend worden.
  • Strooi voor het opdienen de gehakte peterselie erover.
  • Proef of er nog wat zout of andere ingrediënten bij moeten.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green