Voorgerechten

Crema di Piseli Conbere


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 16 scampi’s
  • 16 plakken pancetta
  • 24 sherry tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 takjes tijm
  • scheutje olijfolie
  • peper, zout
  • 4 volle handen doperwtjes
  • 1 sjalotje, fijn gesneden (brunoise)

Bereiding:

  • Kook de doperwten gaar in water met wat zout.
  • Fruit de knoflook aan met de sjalotjes.
  • Voeg de gegaarde doperwten toe en bak ze licht aan.
  • Draai het geheel in een keukenmachine tot een crème.
  • Voeg iets kookvocht toe wanneer het te dik is.
  • Draai om iedere scampi een plakje pancetta.
  • Leg op een bakplaat de tomaatjes en op de scampi’s met een takje tijm erop.
  • Besprenkel met wat olijfolie.
  • Gaar de scampi’s en de tomaatjes op een tot 170ºC voorverwarmde oven.
  • Dresseer op een warm bord een leuke spiegel van de crème.
  • Leg de scampi’s en de tomaatjes erop en garneer met een takje peterselie.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green