Voorgerechten

Gekarameliseerde coquilles met gefrituurde filoreepjes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1/2 citroen
  • 12 coquilles
  • enkele druppels olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • 2 sjalotjes 4 ml. witte wijnazijn
  • 50 ml. groentefond (prei, wortel, schil van asperges)
  • 1 theelepel wasabi pasta
  • 1/3 bosje koriander, gesneden
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper uit de molen,
  • zout
  • 4 blaadjes filodeeg
  • 200 g. boter
  • 1 theelepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Oven op 70ºC voorverwarmen.
  • Schil van de citroen afraspen.
  • Coquilles in de breedte halveren.
  • Snijvlak drogen en met de crème brulee brander de bovenkant snel roosteren.
  • Op een schaal zetten en er de citroenrasp en enkele druppels olijfolie overheen strooien.
  • Nog wat zout erover strooien en in de voorverwarmde oven plaatsen.
  • De komkommer schillen, ontpitten en in kleine blokjes snijden.
  • Evenzo de sjalotjes. Samen in een sauteusepan met wat olijfolie iets aanbakken.
  • Met wat wijnazijn afblussen.
  • De fond toevoegen en met de deksel op de pan wat laten trekken.
  • De gesmoorde komkommer kruiden met wat zout, wasabi pasta, olijfolie en gesneden koriander.
  • De lauwwarme komkommersoep de borden dresseren en de coquilles erop leggen.
  • Enkele druppels crème fraîche met wat peper en zout op de coquilles doen.
  • Snijd de filodeeg in reepjes.
  • Met wat boter in een pannetje knapperig bakken of frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken. Bestrooien met ras el hanout.
  • De reepjes filodeeg decoratief op de coquilles leggen en dresseren met wat crème fraîche.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green