Voorgerechten

Appel met blauwe kaas en vijgen

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 rode appels met schil
  • 100 g. gehakte walnoten
  • 200 ml. witte wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 4 verse vijgen
  • 150 g. blauwe kaas, verkruimeld
  • 8 plakken serranoham
  • wat frisee sla
  • tijm

Bereiding:

  • Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken van 1 cm.
  • Breng de wijn met de honing aan de kook, leg de appelplakken erin en laat 4 minuten zachtjes koken.
  • Schep de appels op de borden.
  • Laat het stoofvocht inkoken tot siroop.
  • Snijd de vijgen kruislings in tot 4 partjes.
  • Leg een ondergrond van frisee salade op de borden.
  • Verdeel de plakjes appel over 4 borden.
  • Haal de vijgen door de siroop en leg ze op de appels.
  • Besprenkel ze met de siroop.
  • Verdeel de blauwe kaas over de 4 borden.
  • Snijd de plakjes serranoham door en maak er 4 rolletjes van.
  • Leg op ieder bord 4 rolletjes.
  • Strooi als laatste de gehakte walnoot over het geheel.
  • Garneer eventueel met wat gesneden tijm.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green