Voorgerechten

Zalmcarpaccio met remoulade *


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 middelgrote augurk
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 250 ml. mayonaise
  • 20 ml. olijfolie en extra olijfolie
  • 500 g. gerookte zalm, in dunne plakken
  • zalmkaviaar
  • bieslook
  • beetje veldsla

Bereiding:

  • Draai de ansjovis, de helft van de kappertjes, de augurk, de sjalotjes en de peterselie in een keukenmachine tot een fijngehakt mengsel.
  • Voeg de mayonaise toe en pureer een paar seconden.
  • Doe de remoulade over in een spuitfles.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de rest van de kappertjes toe en bak ze knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Leg wat veldsla in het midden van ieder bord en sprenkel de remoulade erover.
  • Verdeel de gerookte zalm over 6 borden en bestrijk ze met wat extra olijfolie.
  • Bestrooi de gerookte zalm met de gebakken kappertjes, zalmkaviaar en bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green