Voorgerechten

Salade met warme inktvis, bleekselderie en chili


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 80 ml. olijfolie
  • 4 grote schoongemaakte pijlinktvislijven
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 stengels bleekselderie, in dunne schuine plakjes
  • 3 eetlepels peterselie
  • geroosterd, met knoflook ingewreven, chiabatta brood
  • limoenpartjes

Ingredienten:

  • 80 ml. citroensap
  • 80 ml. olijfolie
  • 1 knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • zout, peper

Bereiding:

  • Halveer 2 pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze in de lengte in dunne reepjes.
  • Doe ze in een kom met ijswater. (Hierdoor gaan de reepjes niet krullen).
  • Hak de resterende 2 pepers fijn en roer ze met de knoflook in een schaaltje door de olijfolie.
  • Snijd aan de kant elk inktvislijf open.
  • Halveer de inktvis in de lengte en snijd de binnenkant met en scherp mes kruislings in.
  • Zorg dat je er niet doorheen snijdt.
  • Voeg de inktvis toe aan het knoflookmengsel en schep het door elkaar zodat de inktvis goed bedekt wordt.
  • Zet het apart. Klop voor de dressing het citroensap, de olijfolie en knoflook door elkaar.
  • Roer de kappertjes erdoor, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Verhit een grote koekenpan op hoog vuur tot deze heel heet is.
  • Bak de inktvis met de ingesneden kant naar beneden 1½ minuut, druk ze af en toe naar tegen de koekenpan met een spatel.
  • Keer de inktvis en druk ze ± 10 sec. plat.
  • Laat ze opkrullen. Tegen die tijd zijn ze gaar.
  • Snijd de inktvis op een snijplank in “rondjes” van 1 cm.
  • Schep ze door de dressing.
  • Voeg voor het serveren de rode ui, bleekselderie en peterselie toe aan de kom met dressing en schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Bestrooi de salade met de gekoelde peperkrullen en serveer met het geroosterde chiabatta brood en de limoenpartjes.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green