Voorgerechten

Timbaaltje van garnalen met een crème van geitenkaas *


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 100 g. suiker
  • 1 dl. sterke kreeftenbouillon
  • aardappelzetmeel
  • zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g. jonge geitenkaas
  • ½ dl. room
  • witte peper
  • 200 g. gepelde garnalen
  • ½ dl. witte wijnazijn
  • 2 komkommers
  • 1 uitje
  • ½ dl. arachideolie
  • 1theelepeltje gemberpoeder
  • 1 theelepel mosterdzaad

 

Bereiding:

  • Smelt 50 g. suiker in een droge pan met een dikke bodem tot de suiker lichtbruin is.
  • Voeg de kreeftenbouillon toe en wacht tot de suiker volledig met de bouillon is vermengd.
  • Leng 1 theelepel aardappelzetmeel aan met wat koud water en roer dit door de karamel.
  • Even tegen de kook aanhouden. Voeg wat zout naar smaak toe. Af laten koelen.
  • Hak de rozemarijn fijn.
  • Maak van de geitenkaas, room en rozemarijn een crème. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng 1 eetlepel van deze crème door de garnalen.
  • Snijd ½ komkommer in zeer dunne plakjes.
  • Leg in 4 timbaaltjes van ca. 1½ dl. inhoud een velletje plasticfolie en druk het netjes tegen de wand.
  • Plaats tegen de wand van de timbaaltjes overlappend dunne plakjes komkommer en vul de timbaaltjes met de garnalen.
  • Stevig aandrukken.
  • Schil de overgebleven komkommers, verwijder de zaadlijsten en snij ze in kleine stukjes.
  • Snipper het uitje.
  • Verhit de olie in een wok of diepe braadpan.
  • Bak de komkommers met de ui een paar minuten tot ze glazig zijn. Blus af met witte wijnazijn en roer 50 g. suiker erdoor.
  • Voeg 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel mosterdzaad, zout en peper toe.
  • Leng 2 theelepels aardappelzetmeel aan met wat koud water en roer dit door de komkommer.
  • Even opwarmen. Maal het geheel 1-2 seconden (niet fijnmaken) in de foodprocessor.
  • Laten afkoelen.
  • Zet op 4 borden een kookring van 8 cm. doorsnede.
  • Schep hierin een laagje van 1 cm. chutney.
  • Stort de timbaaltjes met de garnalen op de chutney en verwijder voorzichtig het plastic.
  • Maak met behulp van 2 lepels ovale quenelles van de geitencrème en plaats deze bovenop de timbaaltjes.
  • Garneer met plakjes komkommer of een raamwerkje van deeg met kruiden (gebakken soezenbeslag, ongezoet met verse kruiden erdoor).
  • Schep er een paar lepels van de kreeftenkaramel omheen en strooi vlak voor het eten wat grof zout erover.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green