Voorgerechten

Cantharellen met balsamico-uien en salade


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 600 g. cantharellen
  • 2 theelepels boter
  • 1 rode ui
  • ½ citroen, zeer fijn gesneden
  • ½ teentje knoflook
  • 8 sjalotjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 cl. balsamicoazijn
  • 60 ml. bouillon
  • 3 takjes tijm
  • 1 theelepel maïzena
  • ½ bosje basilicum
  • 12 dunne plakjes Parmaham
  • zout, peper

Bereiding:

  • Oven op 150ºC voorverwarmen.
  • Schil van de citroen afwrijven.
  • Cantharellen schoonmaken, in de pan zonder vet aanbakken met zout en peper kruiden.
  • Dan de boter, gesneden chilipeper, fijngesneden citroenschil en knoflook toevoegen.
  • Een keer laten opschuimen en dan op keukenpapier uit laten lekken.
  • Sjalotjes in ringen snijden, met een eetlepel olijfolie aanbakken en met balsamicoazijn afblussen.
  • De bouillon erbij gieten.
  • Tijm en een snufje zout toevoegen.
  • Langzaam laten garen en met een beetje maïzena afbinden.
  • Basilicum met 100 ml. olijfolie en beetje zout met een staafmixer fijn mixen. Frisee sla schoonmaken.
  • Parmaham op een bakblik met bakpapier leggen en in ± 8 minuten in de oven knapperig laten worden.
  • Vocht van de sjalotten met wat olijfolie mengen tot een marinade en onder de cantharellen mengen.
  • Op een bord de frisee, de cantharellen, de sjalotjes en de ham leggen.
  • Besprenkelen met de basilicumdressing.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green