Voorgerechten

Terrine van gerookte zalm en gerookte paling


(voor ± 10 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. room
  • 25 g. visfond
  • 14 g. gelatine
  • 400 g. schoongemaakte paling
  • 250 g. opgeslagen room
  • 10 plakjes gerookte zalm
  • zout, peper
  • pernot
  • gemengde sla
  • wat roomboter
  • citroenolie
  • mierikswortel
  • vorm

Bereiding:

  • Bedek de vorm met de gerookte zalm.
  • Laat de room en visfond aan de kook komen.
  • Voeg de geweekte gelatine toe.
  • Laat dit geheel afkoelen tot de massa dik genoeg is om aan de geslagen room en een scheutje pernot toe te voegen.
  • Doe de paling en de vismassa in de vorm.
  • De gerookte zalm dichtvouwen en de massa licht onder druk zetten.
  • Leg een plak in het midden van het bord en leg er verschillende soorten sla omheen.
  • Het geheel afmaken met een botersaus waar iets citroenolie en mierikswortel aan toegevoegd is.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green