Voorgerechten

Salade duif (salad pigeon)


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 30 g. gepelde ongezouten pistachenoten
  • 1 sjalotje, geschild en in de lengte gehalveerd
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 50 g. suiker
  •  zout, peper
  • 4 verse vijgen, ieder in vieren gedeeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g. roomboter
  • 4 duivenborstjes
  • 75 g. bladsla 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Rooster de pistachenoten op een bakplaat in de oven goudbruin.
  • Neem ze uit de oven, maar laat de oven aanstaan.
  •  Doe de sjalot met de wijn, de port en 25 g. suiker in een steelpan, voeg wat zout en peper toe en laat alles tot de helft inkoken.
  • Zeef de sjalot uit de saus, voeg de rest van de suiker toe en kook de saus nog een paar minuten in tot hij stroperig wordt.
  • Doe de vijgen in een ovenschaal.
  • Schep over elke vijg 1 dessert lepel (100 ml.) saus. Zet de vijgen ± 8 minuten in de oven.
  • Verhit intussen de olijfolie en de boter in een koekenpan.
  • Bestrooi de duivenborstfilets met zout en peper en bak ze in 3 minuten aan beide kanten bruin, maar nog rosé van binnen.
  • Neem de duivenborstjes uit de pan en laat ze rusten. Verdeel de gewassen sla over 4 borden, snij de duivenborsten in dunne plakken en leg ze op de sla.
  • Neem de vijgenparten uit de oven en verdeel ze over de borden. Besprenkel de duivenborsten met portsiroop en bestrooi met de pistachenoten.


( Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green