Voorgerechten

Knapperige visstaafjes met pittige Thaise mayonaise


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. witte vis, kabeljauwfilets
  • 250 g. scampi’s, geschild en zonder darm
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • ½ limoen
  • takjes koriander
  • 4 plakken loempiadeeg of filodeeg
  • 1 ei
  • frituurvet voor het bakken
  • peper, zout
  • mayonaise

Bereiding:

  • Vis en garnalen fijnsnijden.
  • Sjalotten en knoflook schillen en fijnsnijden.
  • Chili ontpitten en heel fijn brunoise snijden. Limoenschil raspen en de limoen uitpersen.
  • Dit alles onder de vismassa mengen.
  • Koriander fijnsnijden en ook met de vismassa vermengen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
    De deegbladeren uitleggen.
  • De vismassa in een lange dunne rol erop leggen.
  • De randen goed bestrijken met geklopt eiwit.
    De deeg oprollen tot lange dunne rollen.
  • De vismassa zo helemaal opwerken.
    De staafjes in vet op 170ºC bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en zouten.
  • Serveren met de mayonaise.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green