Voorgerechten

Roze salade met scampi, grapefruit, bietjes, walnoten en een pittige sinaasappeldressing


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 krop radicchio
  • 12 scampi’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • sap van een ½ limoen
  • 1 grapefruit
  • 1 gekookte biet, in stukjes gesneden
  • walnoten
  • zout, peper

Ingrediënten sinaasappeldressing:

  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
  • 250 ml. verse sinaasappelsap

Bereiding:

  • Meng de gesneden rode peper met het sinaasappelsap tot een dressing en zet het in de koelkast.
  • Marineer de scampi’s in de olijfolie met de knoflook, rode peper, gemberpoeder en het limoensap minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Schil de grapefruit en snijd de parten los tussen de vliezen. Snijd de partjes in kleine stukjes.
  • Bak de scampi’s en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Voeg de marinade toe en laat het iets inkoken.
  • Verdeel wat grote bladen radicchio met wat fijngesneden radicchio over 4 borden.
  • Schep de warme scampi’s erop. Garneer met de grapefruit, de biet en de walnoten.
  • Besprenkel de salade met de pittige dressing.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green