Voorgerechten

Kruidige kwartel met tuinbonentomatensaus


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel kurkumapoeder (geelwortel)
  • 2 theelepels komijnpoeder (jinten)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 4 kwartels

Ingrediënten tuinbonentomatensalade:

  • 400 g. kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel gemalen komijnpoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • 200 g. tuinbonen, koud geblancheerd en afgespoeld
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • peper, zout

Bereiding:

  • Meng de knoflook, specerijen en olie met zout en peper.
  • Wrijf de kwartels ermee in en laat ze 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Schik de tomaatjes op een bakblik, verdeel er de knoflook, ui, olijfolie, honing en specerijen over en rooster ze 30 minuten.
  • Neem ze dan uit de oven.
  • Knijp de tuinbonen uit hun vliesjes en blancheer ze met wat zout.
  • Schep ze om met de tomaten, de bladpeterselie samen met wat zout en peper.
  • Verwarm een braadpan op matig vuur.
  • Bak de kwartels 3 minuten op de vetkant, keer ze om en bak ze nog 3 minuten af tot ze goudbruin en van binnen nog roze zijn.
  • Laat ze losjes afgedekt met folie 5 minuten rusten.
  • Verdeel de tuinbonentomatensalade over 4 borden en leg de kwartels erbij.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green