Voorgerechten

Salade van gebakken haasfilet gemarineerd in een olijfolie aceto balsamico dressing


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 haasfilets
  • peper, zout 
  • 2 eetlepels boter om te bakken 
  • 1 dl. aceto balsamico 
  • 2 dl. olijfolie 
  • 0,5 dl. honing 
  • 0,75 dl. grenadinesiroop 
  • 30 g. frisee sla 
  • 1 eetlepel kappertjes 
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen, laten uitlekken 
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes 
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan

Bereiding:

  • Haasfilets bestrooien met peper en zout en afhankelijk van de dikte van de haasfilet ± 3-5 minuten rosé bakken in de boter. 
  • Afblussen met de olijfolie, aceto balsamico, honing en grenadinesiroop. 
  • Neem van het vuur af en haal de haasfilets eruit. 
  • Het vocht bewaren, dit is de dressing voor de salade. 
  • Dressing op smaak brengen met peper en zout. Zeven en laten afkoelen. 
  • Daarna de haasfilets terug in de dressing leggen. 
  • Voeg de kappertjes, de granaatappelpitjes, de geroosterde pijnboompitten en de rozijnen toe. 
  • Zet tot gebruik koud weg, maar neem ruim op tijd uit de koeling voor gebruik. 
  • Haasfilets uit de marinade nemen en in dunne schuine plakjes snijden. 
  • Maak de borden op met in het midden de frisee sla en rondom de plakjes haasfilet. 
  • De dressing er omheen druppelen.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green