Voorgerechten

Caesarsalade


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • krop jonge Romaanse sla, gewassen en in stukken gescheurd
  • 100 g. rucola
  • 150 g. zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • sap van 1 limoen
  • ½ theelepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 eieren
  • 150 ml. olijfolie
  • 40 g, gerapte Parmezaanse kaas en wat extra voor garnering
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 8 dunne plakken prosciutto of andere Italiaanse ham

Bereiding:

  • Schep alle sla en tomaten in een slakom door elkaar.
  • Doe de knoflook, limoensap, mosterd, worcestershiresaus en 1 ei in een keukenmachine en meng door elkaar.
  • Voeg, terwijl de machine draait, langzaam olie toe en laat draaien tot een dikke dressing ontstaat.
  • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en zet apart.
  • Breng intussen een grote pan water met de azijn aan de kook.
  • Pocheer de eieren 3-4 minuten tot de eiwitten stevig zijn, maar de dooiers vloeibaar.
  • Neem ze met een schuimspaan uit het water en zet ze apart.
  • Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel ze over 4 borden en leg er een gepocheerd ei op.
  • Bestrooi met de extra Parmezaanse kaas en leg de prosciutto erbij.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green