Voorgerechten

Garnalenspaghetti met tomaat, basilicum, rode peper en citroen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 800 g. spaghetti
  • scheut olijfolie
  • 225 g. chorizo, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode peper, gehalveerd, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, in dunne blokjes gesneden
  • 2 kleine venkelknolletjes, in dunne reepjes gesneden – venkelgroen bewaren
  • 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt, steeltjes bewaard en fijngehakt
  • 750 g. kerstomaatjes, gehalveerd
  • groot glas droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 40 grote garnalen, gepeld
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar of maak verse spaghetti.
  • Maak intussen de saus.
  • Verhit daarvoor in een grote pan op halfhoog vuur een scheut olijfolie.
  • Bak de reepjes chorizo in een paar minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook, rode peper, venkel, gehakte basilicumsteeltjes en kerstomaatjes toe en bak een paar minuten.
  • Schenk de wijn erbij en knijp het meeste sap uit de citroen erover heen.
  • Laat zachtjes koken tot de saus dikker begint te worden en het meeste vocht verdampt is.
  • Voeg de garnalen toe en bak 1-2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookvocht en voeg toe aan de saus.
  • Schep alles goed door elkaar, proef en breng eventueel op smaak met wat zout, peper en citroen.
  • Schep op de voorverwarmde borden, bestrooi met basilicumblaadjes en achtergehouden venkelgroen.
  • Besprenkel met wat olijfolie en serveer.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green