Voorgerechten

Tartaar van kabeljauw met citroensap en dille


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 300 g. kabeljauwfilet
  • 1/3 citroen
  • 1 lepel citroensap
  • 2 dl. crème fraiche
  • vers gemalen peper
  • fijn zeezout
  • 4 plukjes dille

Bereiding:

  • Snijd de kabeljauwfilet in kleine blokjes.
  • Boen de citroen en rasp de schil tot je een halve lepel hebt.
  • Meng in een kom de blokjes kabeljauwfilet met de citroenrasp en het citroensap.
  • Breng de kabeljauwtartaar op smaak met versgemalen peper en fijn zeezout.
  • Zet een kookring van 5 cm. doorsnede op een bord en schep er ¼ van de kabeljauwtartaar in.
  • Druk de tartaar met de achterkant van een lepel goed aan en verwijder de ring.
  • Herhaal dit drie keer tot je vier tartaartjes hebt.

  • Garneer de kabeljauwtartaar met wat verse dille.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green