Voorgerechten

Tonijncarpaccio met geroosterde radicchio


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 1 vierkante lap roomboterbladerdeeg van 25 bij 25 vierkante cm.
  • zeevlokken
  • 6 eetlepels ingemaakte kappertjes, uitgelekt
  • 200 ml. zonnebloemolie
  • 300 gr verse tonijn, dungesneden
  • olijfolie
  • wat citroensap
  • 1 kleine rode peper, in zeer dunne ringetjes gesneden, zonder pitjes
  • 2 radicchio
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Snijd de lap bladerdeeg in zes even grote rechthoeken.
  • Kerf het oppervlak met een scherp mes diagonaal een keer in en bestrooi met een paar zoutvlokken.
  • Zet 6 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Verhit de zonnebloemolie in een kleine pan tot de olie heet is.
  • Bak de kappertjes tot ze knapperig zijn, schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel vlak voor het serveren drie tot vier plakjes tonijn over iedere deegbodem.
  • Besprenkel met wat olijfolie en wat citroensap en strooi er dan de kappertjes en de rode peper over.
  • Serveer de geroosterde radicchiosla met wat zout erbij.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green